Pàgines

dimarts, 30 de juliol del 2013

Calendari dodecaèdric

Un petit regal de cataLaTeX per als seus lectors i lectores en acabar aquest 2009 en què tan poquets articles hem pogut fer a causa d’altres obligacions que ens han apartat de l’estudi i divulgació de LaTeX.

Es tracta d’un enllaç a la pàgina de l’Ole Arntzen que ens permet descarregar-nos un calendari dodecaèdric en dues formes diferents:
  • dodecaedre regular, on les cares són pentàgons regulars.
  • dodecaedre romboïdal, on cada cara és un rombe.


En qualsevol dels casos les cares presenten el calendari d’un mes de l’any, en català, les setmanes que comencen pel dia desitjat i amb els diumenges marcats en vermell.

La pàgina presenta un petit formulari des del qual podrem triar el model de dodecaedre, l’any, el llenguatge (hi ha també el català), el dia en què ha de començar la setmana i el format (PDF o PS) en què volem el desenvolupament.

Al fer clic al botó Download la pàgina fa córrer un script de Pstricks que genera el desenvolupament del dodecaedre en un full de mida dina4 i que ens podem descarregar al nostre ordinador, imprimir en un paper de bona qualitat( 100gr/m2 és el recomanat) i, finalment, tallar, doblegar i muntar la figura.
Una troballa feta via @immav (qui li havia de dir ;-)

Publicat per primera vegada el dissabte 26 de desembre de 2009, dia de Sant Esteve.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada