Pàgines

dijous, 25 de juliol del 2013

ConTeXt live

Una pàgina web des d’on processar documents de ConTeXt i obtenir el PDF corresponent.


ConTeXt és un conjunt de macros de TeX, com també ho és LaTeX, creat durant els any 90 per Pragma-ade que n’allibera el codi i en publica tota la documentació del projecte.

En aquest article, tanmateix, només parlarem de ConTeXt live, un senzill formulari web que permet copiar-hi codi i processar-lo de manera que s’obtingui el corresponent fitxer PDF. Està pensat com a lloc de prova del llenguatge ConTeXt de forma que els principiants o curiosos, abans de decidir-se a instal·lar cap programa al seu ordinador, ja puguin tastar les excel·lències del llenguatge. Així ens ho recomana la wiki del projecte, el jardí de ConTeXt.

Hem fet una prova amb el fitxer tex adjunt, l’hem processat i n’hem obtingut el PDF adjunt a aquest article.

Us convidem a què repetiu l’operació o, millor encara, proveu a escriure el vostre propi codi, processar-lo i veure el magnífic resultat que se n’obté. Veureu que només hi ha alguna de les característiques bàsiques de l’edició (llistes, títols i seccions, fórmules matemàtiques i químiques, però ja es veu que el resultat és força interessant i estimula a seguir-hi investigant.

Publicat per primera vegada el diumenge 28 de gener de 2007.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada