Pàgines

dimarts, 23 de juliol del 2013

Text envoltant una imatge

wrapfig és un paquet que permet crear impressionants textos periodístics

wrapfig és un paquet amb poca documentació perquè pràcticament només fa una cosa: envoltar una imatge o una taula una figura, vaja amb text.

Però ho fa bé, fins i tot quan el text és en dues o tres columnes. Només demana una mica de paciència i un parell de provatures abans de deixar-ho enllestit. La sintaxi és clara: al preàmbul cridem al paquet amb \usepackage{wrapfig} i en acabat, al lloc del text on volem que aparegui la figura envoltada, escrivim l’entorn wrapfig d’aquesta manera:
\begin{wrapfigure}[nombrelínies]{situació}[separació]{ampladacm}
figura
\caption{text}
\end{wrapfigure} 
Les opcions són:
  • nombre de línies de text que han d’envoltar la figura. Primer es pot fer una estimació i a la vista del resultats es pot augmentar o disminuir 
  • situació de la figura: l a l’esquerra o r a la dreta de la pàgina.
  • separació en punt des del text fins la figura 
  • amplada de la figura en cm 
Un exemple podria ser aquest:
\begin{wrapfigure}[14]{R}[4pt]{6cm}
\includegraphics[scale=0.5]{imatge.jpg}
\caption{Alineació dreta}
\end{wrapfigure}
la figura en aquest cas és un fitxer jpg o imatge escalada al 50% que ocupa 14 línies, és a la dreta de la pàgina (per tant el text l’envolta per l’esquerra), es troba separada 4 punts del text i ocupa una amplada de 6 cm. 

El paquet wrapfig també permet tractar una taula com si fos una figura i envoltar-la de text. Vegeu al fitxer PDF adjunt un exemple d’imatge a la dreta, d’una taula a l’esquerra i d’una imatge al mig de dues columnes amb el codi corresponent per aconseguir-ho. Trobareu clarament indicat el codi en el fitxer font tex adjunt que us permetrà estudiar-lo i/o usar-lo com a plantilla.

Publicat per primera vegada el diumenge 7 de maig de 2006

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada