Pàgines

dimarts, 23 de juliol del 2013

Transició de diapositives en PDF

Les presentacions de beamer a pantalla completa poden incloure transicions de diapositiva

No solament els programes de presentacions, com l’OpenOffice Impress o l’impopular pouerpoin són capaços de crear transicions espectaculars entre una pàgina, o diapositiva, i la següent. La classe de documents beamer també ho pot fer perquè s’aprofita de tota la potència dels documents OPDF i les transicions de pàgina.

Com es pot obtenir aquesta nova funcionalitat? Molt senzill. Només cal incloure en cada marc de la presentació el comandament que fa que, en pantalla completa (Ctrl+L), es vegin les aparicions espectaculars de les pàgines.

A la documentació del paquet es poden veure totes les possibilitats, però per no allargar-nos massa vet aquí algunes de les més aparents:

  • \transblindshorizontal fa que el text aparegui al desplegar una persiana horitzontal. 
  • \transblindsvertical fa que el text aparegui al desplegar una persiana vertical. 
  • \transboxin fa que el text aparegui al desplegar una caixa de dins a fora. 
  • \transboxout fa que el text aparegui al desplegar una caixa de fora a dins. \transdissolve[duration=segons] fa que el text aparegui al concretar-se una sèrie de rectangles que van confegint la imatge durant els segons especificats. 
  • \transglitter[direction=angle] fa que el text aparegui al concretar-se des d’un angle determinat. 

Aquests efectes, entre d’altres que trobareu il·lustrats en els subtítols dels marcs del documents PDF adjunt i que és imprescindible que veieu en pantalla completa (deseu-lo al disc i per visualitzar-lo feu Ctrl+L), tenen moltes possibilitats juntament amb el comandament \pause. Vegeu-los i disfruteu. També val la pena estudiar el fitxer tex amb el codi font.

Publicat per primer cop el diumenge 19 de febrer de 2006

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada