Pàgines

dimarts, 6 d’agost del 2013

Actualització de presentacions amb beamer

beamer ha tingut un desenvolupament força important en les darrers temps

En les darreres presentacions on hem utilitzat la classe beamer no utilitzàvem les novetats que darrerament s’hi han incorporat després que el seu autor passés el testimoni del desenvolupament de la classe a altres programadors. Per això hem volgut actualitzar alguns punts que ja havíem tractat anteriorment, per exemple en l’article Presentacions amb Beamer, a Transició de diapositives en PDF, a Trucs per presentacions o al més recent Pechakucha amb LaTeX.

Què hi podríem destacar? Potser els canvis més importants han vingut en la possibilitat de personalitzar de manera fàcil els temes i l’aspecte en general de les presentacions. Vegeu, per exemple, el PDF adjunt anomenat presentacio-3.pdf on amb l’ajut de l’estil Manhattan, d’en Sebastian Pipping, aconseguim una presentació semblant a les produïdes pel programa keynote de Mac.

Altres novetats són la facilitat per utilitzar logos, imatges en portada o imatges de fons. També és més fàcil ara definir nous blocs com a caixes de text, proposant el propi paquet la realització d’una mena de post-it per destacar contingut. També és molt fàcil fer botons amb que permeten navegar ràpidament entre les parts de la presentació o sortir a documents a la web. Finalment, podem incorporar animacions, vídeos i so al document pdf, però aquesta és una possibilitat que afegeix pes i que pot ser solucionada amb botons a enllaços a llocs externs on obrir les fitxers multimèdia.

Podreu veure aquestes possibilitats en la presentacio2.pdf i estudiar-ne el codi al document tex font. Com sempre la recomanació és obrir la presentació en pantalla completa i activar el mode de presentació. Veureu també les transicions de diapositiva que tan sorprenen als que desconeixen el format pdf perquè es conformen amb els pogüerpoins.

Publicat per primera vegada el dimarts 31 de juliol de 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada