Pàgines

dissabte, 3 d’agost del 2013

Llibre de format actual

A vegades es diu que amb LaTeX tots els document semblen iguals i amb un format molt clàssic. Que no es poden obtenir formats actuals i moderns com els que es presenten, per exemple, els llibres de l’editorial en línia Packt publishing. Feu clic aquí per veure un exemple del que estem dient respecte a un capítol del llibre Mahara 1.4 Cookbook d’Ellen Marie Murphy.

En aquest article i els fitxers adjunts corresponents volem crear un llibre d’un estil similar basant-nos amb les eines LaTeX existents. Així partim de la base del llibre del paquet KOMA-Script al que afegim una sèrie de millores.

De scrbook, la classe per llibres de KOMA-Script   prenem els estils de pàgina, la secció no estructural minisec, els entorns verse, quotation, dictum, etc.

A això li afegim uns títols de capítol, secció i subsecció molt aparents gràcies a l’ús del paquet titlesec. D’aquesta manera el seccionat és molt cridaner i facilita tant la cerca de la informació con visulaitza l’estructura del text.

Amb el paquet enumitem creem llistes amb vinyetes o numerades força atractives preparades per a ser utilitzades. I amb una mica de retoc al codi podem millorar l’aparença de les taules amb línies verticals que no toquen les horitzontals, donant així un aspecte força elegant.

Finalment, amb el paquet bclogo podem construir marcs per donar èmfasi a parts del text, com ara resums o crides a l’atenció.

Obriu el PDF adjunt i comproveu si el resultat no és força interessant i que s’acosta força al model Packtpub. I si us decidiu a utilitzar-lo teniu el document tex font per estudiar-lo, usar-lo com a plantilla o simplement per utilitzar-ne alguna part.

Publicat per primera vegada el divendres 6 de gener de 2012, dia de Reis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada