Pàgines

diumenge, 4 d’agost del 2013

Web equation

Web equation és una pàgina web de visionobjects.com on podem escriure a mà alçada (amb el ratolí o amb una tauleta gràfica) una equació en una zona de la pantalla i, automàticament, la visualtitza i ens proporciona el codi LaTeX i el MathML (un xic experimental, però).

En aquesta captura de pantalla es pot veure la potència d’aquesta eina de moment gratuïta:

Escrivim en la zona groga quadriculada. Les fletxetes de la part superior esquerra permeten desfer la darrera acció o refer-la. La icona del cubell d’escombraries de la part superior dreta permet esborrar l’equació i tornar a començar o fer-ne una de nova.

Observi’s com apareix l’equació en la part inferior i com podem veure el codi LaTeX generat a la casella inferior dreta. A més, aquest codi LaTeX està enllaçat de manera que si fem clic a sobre anem a la pàgina de Texify i podem veure la imatge.

Ja deveu saber que Texify és un altre lloc web on escrivint el codi LaTeX d’una expressió es genera una imatge. així, escrivint la URL del codi LaTeX podem veure la imatge de l’expressió. Per exemple, escrivint http://texify.com/$(%20ax+b)%20x+c=ax%5E%7B2%7D+bx+c$ podrem veure l’equació de l’exemple.

Un parell de llocs web complementaris que per la seva potència i facilitat d’ús poden engrescar a usar LaTeX als més reticents.

Publicat per primera vegada el diumenge 5 de febrer de 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada